10 Aralık 2014 Çarşamba

Youtube adsense ile nasıl para kazanılır?

Bu yazımızda youtube üzerinden nasıl para kazanılacağını anlatacağım.

Google, dünyadaki milyonlarca internet kullanıcısının aklına gelen ilk tarayıcılardan birisi. Ancak Google büyük bir şirket ve bu şirketin pazarında sadece arama motoru yok. Youtube da geçmiş yıllarda Google tarafından satın alınarak büyük bir video paylaşım sitesi haline gel-di. Google Adsense sisteminde reklamveren ve yayıncılardan olumlu geri dönüşler alan Goog-le, bu sistemi şirket firmalarından biri olan Youtube’da da denemeye karar vermiş. Youtu-be’un büyük pazar payının kendileri için bir avantaj olduğunu fark eden Google, Youtube Ad-sense ile video yayıncılarına kazanç imkanı sağladı. Aslında bu sistem uzun zamandır aktifti fakat Türk webmasterların bunu fark etmesi biraz zaman aldı.

    Youtube Adsense; Youtube videolarına reklam veren firmalar ile Youtube kanallarına video yükleyen yayıncıları tek çatı altında toplayan bir sistemdir. Bu sistemi bir örnekle açıklayacak olursak; içerisinde komik videoların bulunduğu bir kanalınız var. Bu kanal ile Youtube Adsen-se’e başvurursanız ve Youtube İş Ortağı olursanız videonuz üzerinden tıklanan reklamlardan tık başı belirli bir miktar para kazanırsınız. Bu miktar, yayıncıların belirlediği bütçe ile doğru orantılı olacaktır.
Youtube Adsense’de kazançlarınızı Google Adsense panelinizden takip edebilirsiniz. Eğer bir Google Adsense hesabınız yoksa Youtube Adsense’ye başvurduğunuzda size bağımlı hesap verilecektir. Kazançlarınız Google Adsense panelinizde “İçerik Barındırcıları için Adsense” olarak gösterilmektedir. Ayrıca 1 Google Adsense hesabına istediğiniz sayıda kanal bağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder